Potentialul turistic al Romaniei este uluitor, gratie numeroaselor locatii ce te lasa fara cuvinte. De la peisajele unice si castelele ce dainuie din vremuri stravechi, pana la cascadele spectaculoase, toate acestea atrag anual sute de mii de turisti nationali si internationali. Chiar si unele publicatii de prestigiu din strainatate au inclus anumite atractii turistice din Romania in topul destinatiilor de vacanta, cum ar fi ziarul britanic "The guardian".

Iată care sunt propunerile noastre cu privire la cele mai frumoase obiective turistice ale tarii. 


1. Satul Viscri, din judetul Brasov 


Sursa: Ati fost la Viscri? 


Devenit cunoscut ca urmare a vizitelor Printului Charles, micul sat transilvanean impresioneaza turistii tocmai prin simplitatea sa. Casele cu o arhitectura unica, biserica fortificata ce a fost deja inclusa in UNESCO, dar si magica satului arhaic, toate acestea fac din Viscri o destinatie de vacanta originala.


2. Cascada Cailor 


Diversitatea este cuvântul cheie ce descrie cel mai bine turismul romanesc. Cascada Cailor este un loc aparte, unde dainuie foarte multe legende. Aflata in regiunea Borsa, cascada are o cadere de peste 90 de metri, fapt ce o plaseaza in topul celor mai mari din Romania. Sursa: Cascada Cailor, cum ajungi si ce mai poti vizita in apropiere 


Adunata intr-un circ glaciar, apa cade peste o stanca din calcar in mai multe trepte. 

Potrivit miturilor, o herghelie de cai ar fi fost vanata de o haita de lupi. Ajunsi la marginea cascadei, caii s-ar fi aruncat in gol, pentru a nu se lasa prada lupilor. De aici provine si denumirea simbolica de "Cascada Cailor".


3. Lacul Sfanta Ana 


Vorbim despre unicul lac de origine vulcanica din tara noastra. Totodata, acesta este amplasat intr-o rezervatie naturala, deci daca iti place sa petreci timp in aer liber pentru a te bucura de splendoarea naturii, atunci aceasta este destinatia perfecta pentru tine.

 

Potecile turistice duc catre Baile Tusnad, iar persoanele pasionate de drumetiile montane au prilejul de a se plimba prin inima muntilor, departe de agitatia marilor orase. Din punct de vedere geografic, Lacul Sfanta Ana se afla in judetul Harghita, in partea inferioara a craterului unui fost vulcan.


Ceea ce este bine de stiut este faptul ca lacul este inconjurat de padurile vesnic verzi, iar privelistea incanta ochii vizitatorilor.


Sursa: Lacul Sfanta Ana - Rezervatia naturala Tinovul Mohos


4. Manastirea Voronet


Continuam cu un lacas de cult foarte important pentru patrimoniul Romaniei. Aflata in partea nordica a tarii, in Bucovina, manastirea este denumita simbolic "Capela Sixtină a Estului".

 

Stiai ca Manastirea Voronet se numara printre ctitoriile domnitorului Stefan cel Mare? Renumele international este dat si de catre picturile exterioare unice, pastrate din cele mai vechi timpuri. Acestea ilustreaza momente importante din istoria crestinismul, cum ar fi Cina cea de Taina sau Ciclul Patimilor. De asemenea, edificiul este reprezentativ si pentru arta feudala moldoveneasca.


Sursa: Manastirea Voronet - scurt istoric 


5. Castelul de Lut Valea Zanelor
Sursa: Valea Zanelor 


Cu siguranta ai auzit de acest obiectiv turistic pretutindeni. Ba mai mult, ai vazut poze pe retelele de socializare. Intr-adevar, Castelul de Lut este remarcabil din punct de vedere al design-ului neobisnuit. Sursa de inspiratie pentru realizarea acestei cladiri a fost chiar casa piticilor din "Alba ca Zapada". Odata ce ai ajuns aici, te vei simți exact ca intr-un basm. 


6. Delta Dunarii 


Ultima, dar nu cea din urma propunere este reprezentata de Delta Dunarii, ce a fost inclusa în Patrimoniul UNESCO incepand cu anul 1991. Este vorba despre o adevarata comoara a naturii, un ecosistem divers unde traiesc foarte multe specii de animale si pasari. 


Sursa: Cea mai bine conservata delta 


Prin urmare, tara noastra are un potential turistic ridicat. Descopera si tu mai multe locatii minunate si bucura-te de vacante de neuitat, chiar pe taramuri romanesti.