Amplasat in partea sudica a Romaniei, judetul Valcea se pozitioneaza in topul celor mai frumoase locatii din tara noastra.

Din punct de vedere istoric, regiunea se afla in ceea ce se numea in trecut „Tara Romaneasca”. Pe suprafata sa au fost gasite ruinele a numeroase cetati dacice si conace medievale.

Sursa: Orasul Ramnicu Valcea : Obiective turistice Valcea 

Daca ai cateva zile libere si iti doresti sa descoperi cat mai multe zone din Romania, ar fi bine sa iti indrepti atentia catre Valcea. Vorbim despre o regiune cu un mare potential turistic, unde nu te poti plictisi nici macar o secunda. Vei avea ocazia sa vizitezi numeroase atractii turistice de top.

Fiecare dintre noi a auzit cel putin odata de Valea Oltului, iar daca esti pasionat de drumetii si de natura, atunci aceasta este destinatia ideala pentru tine. Parcul National Cozia, Cascada Urzicii sau Cascada Lotrisor, toate aceste locatii sunt de-a dreptul unice.

Sursa: Cascada Lotrisor 

Din punct de vedere  cultural, judetul Valcea se remarca prin existenta Muzeului Satului Valcean, din satul Bujoreni. Este vorba despre un muzeu amenajat in aer liber, ce reflecta in mod direct stilul traditional al satului romanesc de altadata.

Muzeul este format din mai bine de 80 de asezari traditionale, fapt ce atrage atentia turistilor din toate colturile lumii.

Casele au o vechime de peste 200 de ani, iar cu ocazia marilor sarbatori in biserica din lemn se oficiaza slujbe si in ziua de astazi.

Gospodariile au fost amenajate in asa fel incat sa readuca la viata vechile traditii de altadata. Turistii pot admira cuptoarele pentru uscarea prunelor, morile de apa sau atelierele unde se modelau oalele din lut.

Sursa: Muzeul Satului Valcean 

Cand spui “Valcea”, te gandesti si la statiunile balneoclimaterice existente aici. Oricine a auzit de Baile Olanesti sau de Calimanesti-Caciulata.

Apele minerale sunt eficiente in tratarea multor afectiuni cronice, iar izvoarele sunt cunoscute chiar si la nivel mondial. In anii comunismului s-au infiintat sanatorii de recuperare, unde se internau bolnavii de astm. Datorita aerului ozonat si a proprietatilor apelor minerale acestia reuseau sa isi imbunatateasca starea de sanatate.

Distractia este in toi in statiunile balneoclimaterice din Valcea, avand in vedere faptul ca exista numeroase piscine interioare si exterioare, topogan de apa si jacuzzi.

Esti pasionat de bauturile fine, printre care se numara si vinul? Atunci trebuie sa treci si prin Dragasani. Localitatea denumita simbolic “Toscana din Romania” se numara printre cele mai importante zone viticole din tara noastra. Cu siguranta ai auzit de soiurile de vin “Feteasca”, “Cramposia” si “Merlot”. Dealurile cu podgorii reprezinta o adevarata incantare pentru vizitatorii acestei zone.

Sursa: Podgoria Dragasani 

Pe teritoriul judetului Valcea exista si un numar impresionat de lacasuri de cult. Sunt nu mai putin de 32 de manastiri, care mai de care mai frumoasa.

Manastirea Cozia, Manastirea Hurezi sau Manastirea Arnota sunt doar cateva exemple de edificii religioase de mare importanta pentru religia ortodoxa.

Sursa: Manastirea Cozia, mostenirea voievodului Mircea cel Batran 

Toate acestea fiind zise, poti observa ca in judetul Valcea exista foarte multe atractii turistice de renume national. Le poti vedea chiar cu ochii tai, in ultimele saptamani din vara!