Atunci cand spui “Mangalia”, te gandesti deja la plajele insorite ale Marii Negre. Acest aspect nu este de mirare, avand in vedere ca orasul se afla la doar 45 de km de Constanta. Creat pe ruinele fostei cetati Callatis, micul oras are un farmec aparte.

Vorbim despre o zona ce se afla intr-un amplu proces de dezvoltare, iar la momentul actual, Mangalia a primit statutul de statiune balneoclimaterica.

Sursa: Mangalia Marina 

Turistii opteaza pentru o vacanta in Mangalia si datorita existentei unor izvoare mezotermale sulfuroase ce trateaza o varietate de afectiuni. Si clima este una favorabila, avand in vedere ca vorbim despre unica zona din Romania in care temperatura medie inregistrata este de +1,1 grade Celsius.

Mangalia este un oras port cu deschidere la Marea Neagra, iar faleza marina are o inaltime de aproximativ 20 de metri.

Incepand cu anul 1938, Mangalia s-a bucurat de o perioada infloritoare, avand in acelasi timp si o populatie numeroasa. In afara de activitatile de tip industrial si turistic, Mangalia are functia si de port strategic, datorita pozitiei frontaliere. Intreaga zona este cunoscuta si datorita vestigiilor arheologice unicate ce au fost descoperite aici de-a lungul timpului.

Sursa: Mangalia, Romania 

Ne apropiem cu pasi repezi de ultima luna de vara, deci daca inca nu ai plecat intr-o vacanta, acum ar fi momentul oportun sa te gandesti la destinatia unde iti doresti sa petreci cateva zile de relaxare.

Citeste si: Concediu pe litoral? Afla care sunt cele mai interesante locatii 

Mare, plaja si tratamente balneare, suna bine, nu-i asa? De toate acestea poti avea parte in Mangalia, statiunea aflata in partea sudica a litoralului romanesc. Si aerosolii sunt cat se poate de benefici pentru sanatatea umana, ajutand la intarirea imunitatii si la ameliorarea afectiunilor respiratorii.

In Mangalia exista baze de tratament, unde pacientii se pot bucura de efectele namolului sulfuros de turba si a apelor minerale sulfuroase.

Comparativ cu alte statiuni turistice, plaja din Mangalia este mai putin aglomerata, fiind ideala si pentru familiile cu copii. Micutii se pot relaxa in voie si pot construi castele din nisip, avand parte de o copilarie de neuitat.

Apa are o adancime mica in apropierea tarmului, iar acest aspect este un real beneficiu pentru persoanele ce nu stiu sa inoate.


Sursa: Portul turistic Mangalia si atractiile sale  

In Mangalia vei putea vizita si Muzeul de Arheologie, unde este prezentata o colectie impresionanta de fragmente arhitectonice, sculpturi, podoabe si coloane antice.

Si Muzeul Marinei se numara printre atractiile de top ale Mangaliei. Fiind deschis publicului inca din 2004, muzeul prezinta traditiile bazei navale, cuprinzand o expozitie de armament si tehnica navala.

Sursa: Herghelia Mangalia, raiul cailor pur sange arabi