Ne aflam in plina vara, iar temperaturile din ce in ce mai ridicate ne indeamna sa ne planificam o vacanta in natura, pentru a uita de agitatia marilor orase. Si cum zonele montane reprezinta destinatia ideala pentru relaxare, nu poti rata un concediu in Busteni.

Sursa: Busteni, trasee montane, locuri de vizitat si obiective turistice 

Busteni se numara printre cele mai vizitate statiuni montane din Romania, lucru deloc surprinzator, avand in vedere cadrul natural de exceptie. Din punct de vedere geografic, localitatea se afla in judetul Prahova, la poalele muntilor Bucegi.

Intreaga Vale a Prahovei este cunoscuta atat la nivelul turistilor romani, cat si a celor din strainatate. Denumita simbolic “Amfiteatrul Carpatilor”, aceasta regiune este considerata a fi un adevarat colt de rai.

Pe Valea Prahovei este situata si localitatea Busteni, fiind locul de unde poti intrezari crestele falnice ale Bucegilor, cat si varfurile semete ale Jepilor Mari si Jepilor Mici.

Vorbim despre un centru turistic si alpin foarte important din Romania, ce atrage anual mii de turisti ce isi doresc sa isi regaseasca linistea in inima naturii.


Sursa: Busteni, Valea Prahovei 

Factorii climatici s-au dovedit a fi cat se poate de benefici pentru sanatate, mai ales atunci cand vine vorba de tratarea diferitelor afectiuni respiratorii sau neuro-motorii. Aerul curat si ozonat ajuta totodata si la intarirea imunitatii, de aceea, este recomandat sa ii luati si pe cei mici intr-o vacanta.

Atestata pentru prima data in secolul XIX, localitatea Busteni a reprezentat teatrul de lupta pentru unele confruntari militare din Primul Razboi Mondial. In anul 1916, foarte multi soldati romani si-au gasit sfarsitul in aceasta zona. In zilele noastre, poti vizita Monumentul Eroilor Neamului, ce a fost construit la o altitudine de peste 2.291 m, in varful Muntilor Caraiman, in memoria eroilor ce au au aparat tara, chiar cu pretul vietii.

Edificiul este de-a dreptul impresionant, ceea ce inseamna ca trebuie sa se afle pe lista obiectivelor turistice pe care le vei vizita, daca ajungi in Busteni.

Sursa: Crucea Eroilor de pe Caraiman 

Splendoarea peisajelor ii atrage pe turistii ce isi doresc sa se bucure de frumusetile naturii, in lunile de vara. Padurile vesnic verzi, flora si fauna incantatoare si unitatile de cazare ce asigura tot confortul turistilor, toate aceste detalii au transformat micuta localitate de munte intr-un oras turistic aflat in plina dezvoltare, ce se bucura de un numar impresionant de vizitatori, indiferent de perioada anului.

Sursa: Locuri de vizitat in Busteni. Top obiective turistice 

In aceasta zona exista si numeroase atractii turistice, printre care se numara Castelul Cantacuzino, Manastirea Caraiman, Sfinxul, Babele.

Sursa: Visit Cantacuzino Castle, Busteni

Superbul castel a fost construit inca din 1910, la initiativa printului Gheorghe Grigore Cantacuzino. In imediata apropiere a acestuia poti admira fantani arteziene si cascade. In partea interioara a imobilului exista o colectie impresionata de tapiserie, fapt ce plaseaza castelul in topul celor mai frumoase creatii arhitecturale din intreaga Romanie.

Citeste si : Castelul Cantacuzino, Busteni 

Toate acestea fiind zise, observi cat de frumoasa este intreaga zona a Busteniului. Fie ca planifici o scurta excursie de weekend sau iti doresti sa petreci intregul concediu in aceasta locatie de poveste, vei avea parte de clipe de neuitat.