Daca iti planifici o vacanta in viitorul apropiat, Brasovul ar putea sa reprezinte o varianta foarte inspirata.

Vorbim despre un oras cu o pozitie geografica impresionanta, plin de istorie si cultura, unde peisajele sunt de poveste.

Frumosul oras de la poalele Tampei este vizitat in fiecare an de catre zeci de mii de turisti, ce sunt in cautare de relaxare.

Brasovul se numara printre cele mai vizitate orase din intreaga Romanie, atat datorita cadrului natural deosebit, cat si a numeroaselor atractii turistice.

Inainte de a ne planifica un viitor sejur in Brasov, este recomandat sa ne planificam si un itinerariu, pentru a fi siguri ca nu ratam nici o locatie interesanta.

Daca ajungem in aceasta zona, cu siguranta trebuie sa trecem prin Piata Sfatului. Centrul orasului nu are o suprafata foarte mare, insa este o atractie principala pentru turisti, aici existand numeroase monumente istorice, cladiri marcante (Biserica Adormirii Maicii Domnului, Casa Sfatului, Casa Negustorilor, Casa Muresenilor), dar si cafenele si restaurante, unde putem lua masa, bucurandu-ne de o priveliste pe masura.

Sursa : Camere Live Piata Orasului Brasov

Biserica Neagra

O alta cladire marcata de istorie, unde vom avea ocazia sa vedem clopotul cel mai mare din intreaga tara, ce cantareste mai mult de 6000 kg.

Biserica Neagra este considerata a fi cel mai impresionant lacas de cult gotic, din sud-vestul Europei. Aceasta a fost denumita astfel inca din anul 1689, atunci cand un incendiu a cuprins intreaga cladire.

Avand in vedere arhitectura deosebita, statuile din interior si dimensiunile impresionate, Biserica Neagra a devenit un edificiu foarte apreciat de catre turistii din intreaga lume.

Sursa: Biserica Neagra Brasov / Atractii Brasov

Strada Sforii

Desi initial, Strada Sforii pare ca este un drum obisnuit, in realitate, aceasta detine un record mondial, fiind considerata a fi cea mai ingusta, din intreaga Europa.

Localizata intre strada Poarta Schei si Cerbul, aceasta are o latime de doar 1.30 m si o lungime de 80 m. Este o zona perfecta, mai ales atunci cand ne dorim sa ne plimbam pe strazile Brasovului.

Muntele Tampa

Daca ne dorim sa admiram orasul Brasov de la inaltime si sa ne bucuram de peisaje uimitoare, atunci trebuie sa mergem intr-o drumetie pe Tampa.

Aici se poate ajunge cu usurinta, prin intermediul telecabinei, deci cu siguranta vom avea parte de o experienta inedita.

Tot in aceasta locatie putem sa ne plimbam in aer liber, chiar la marginea zidului cetatii, admirand imprejurimile.

Sursa: Tampa Brasov

Prima Scoala Romaneasca

Aceasta este un obiectiv turistic de mare importanta atat pentru orasul Brasov, dar si pentru intreaga Romanie.

Construita in secolul XI, cladirea a fost initial biserica, iar mai apoi a functionat ca si scoala. In momentul in care vizitam cladirea-muzeu, vom observa o sala de clasa specifica acelor timpuri.

Casa Negustorilor

Cladirea este impresionanta atat din punct de vedere arhitectural, cat si al dimensiunilor. Este localizata chiar in centrul orasului, iar in trecut reprezenta locatia unde  se intalneau negustorii romani, maghiari si sasi, pentru vanzarea marfii.

Prin urmare, fie ca ne dorim sa petrecem un weekend descoperind frumusetile zonei Brasov sau un intreg concediu, cu siguranta vom avea parte de o serie de activitati interesante si vom putea vizita atractii turistice unice.