Ne indreptam cu pasi reprezi catre sezonul de toamna, deci ar trebui sa profitam din plin de ultimele saptamani din aceasta vara.

Ai descoperit litoralul romanesc, marile centre urbane si zona centrala a tarii, insa nu ai ajuns niciodata in partea nordica? Bucovina este considerata a fi o zona de poveste, iar asta se datoreaza in exclusivitate atat cadrului natural, cat si a traditiilor ce sunt pastrate cu sfintenie de peste sute de ani.

Sursa: De ce regiunea Bucovina a fost denumita astfel? 

Vorbim despre o regiune de-a dreptul fascinanta, unde zeci de mii de turisti aleg sa isi petreaca vacanta. Bucovina este remarcabila atat din punct de vedere geografic si turistic, cat si istoric. Meleagurile bucovinene au avut un istoric complex, fiind brazdate de numeroase invazii straine si razboaie, insa nu si-au pierdut din farmec. Ori de cate ori domnitorul moldovenesc Stefan cel Mare castiga o batalie contra popoarelor cotropitoare, alegea sa multumeasca fortei divine prin construirea unei manastiri. Si la momentul actual, Bucovina poarta denumirea simbolica de „taram binecuvantat”, gratie numeroaselor monumente de cult ce dateaza de sute de ani.

Orice roman a auzit cel putin o data de Manastirea Putna sau de Manastirea Voronet. Aceste doua edificii culturale sunt emblematice pentru religia ortodoxa din Romania.

Sursa: Bucovina, Romania 

“Tara Fagilor”, cum mai este denumita Bucovina este locul in care natura a creat peisaje incofundabile, iar formele de relief sunt spectaculoase. Daca ajungi sa vizitezi nord-estul Romaniei, nu poti decat sa fii fermecat de muntii falnici, padurile vesnic verzi, izvoarele cu apa cristalina si pastile alpine unde pasc in tihna turmele de oi.

Sursa: Despre Bucovina, Romania 

Vizitatorii sunt fascinati si de mestesugurile ce au fost pastrate din vremuri stravechi, printre  care se numara olaritul. Centrul de ceramica de la Marginea este cunoscut chiar si la nivel international. Obiectele obtinute din prelucrarea lutului nu doar ca au un design unic, insa sunt si foarte practice, deci nu ar trebui sa lipseasca din nici o bucatarie.

Sursa: Centrul de Ceramica Neagra Marginea 

Nu poti pleca din Bucovina fara sa te bucuri de o plimbare cu Mocanita. Cum este posibil? Ei bine, Mocanita de la Moldovita-Hutulca a fost pusa in functiune inca din anul 1888. Daca initial era utilizata pentru a facilita transportul lemnelor, incepand cu anul 2005 a inceput sa fie folosita in scop turistic. Micul trenulet cu aburi te poarta intr-o lume demult uitata, facandu-te sa te simti de parca te-ai intoarce cu 100 de ani in urma. Pe parcursul traseului poti admira crestele muntilor, pajisti alpine si casele pitoresti ce se afla langa padurile de conifere.


Sursa: Bucovina, Te iubesc 

Pe langa monumentele istorice si lacasurile de cult, Bucovina se poate „lauda” si cu atractii turistice naturale de exceptie, cum ar fi Pietrele Doamnei, Piatra Soimului sau Codrul Secular de la Slatioara, unde se afla cei mai mari brazi din Romania.

Concluzionand, putem afirma ca Bucovina se afla in topul celor mai frumoase zone din intreaga Romanie. Ia-ti cateva zilele libere si bucura-te de natura, chiar in inima muntilor!

Citeste si : Top atractii turistice in judetul Suceava