Cine nu a auzit de Brasov? Cunoscut si sub denumirea de "orasul de la poalele muntilor Tampa", acesta atrage anual un numar impresionant de turisti. Ce poate fi mai frumos decat sa petreci cateva zile intr-un oras montan? 

Sursa: Muntele Tampa, Brasov 


Intreg judetul transilvanean este pe placul turistilor romani, dar si a celor din toate colturile lumii. Sa fie oare legenda Contelui Dracula, castelele medievale sau ospitalitatea gazdelor? Noi am spune ca toate aceste motive contribuie la popularitatea intregii zone.


Iată care sunt cele mai fascinante locatii din Brasov si imprejurimi!


1. Cetatea Rasnov


Desi dateaza inca din secolul al XII-lea, cetatea se numara printre putinele atractii turistice de acest gen ce au trecut proba timpului. Initial, cetatea a fost construita pe vremea cavalerilor teutoni, din lemn.

In secolul XIV au fost ridicate constructiile din piatra ce pot fi admirate chiar si în ziua de astazi. Amplasata intr-un punct strategic, cetatea Rasnov se afla la granita Transilvaniei catre Valea Rasnoavei. 

Sursa: Cetatea Rasnov, unde se afla si ce poti face 


2. Cetatea Rupea 


Cetatea Rupea este localizata tot pe un deal, la fel ca si in cazul Cetatii Rasnov. De aici, privelistea este de-a dreptul spectaculoasa. Construita in secolul XIV, cetatea avea initial rolul de refugiu. Cetatea Rupea a fost reabilitata de curand, ceea ce inseamna ca este deschisa publicului.


Citeste si: Povestea Cetatii Medievale Rupea, o ruina renascuta 


3. Castelul Bran


Aflat la doar 30 de minute de Brasov, Castelul Bran se bucura de un renume international. 

Potrivit legendelor stravechi, aici ar fi fost resedinta celebrului vampir Dracula. Nu stim daca acesta este doar un mit, insa ceea ce este real este faptul ca aceasta constructie impunatoare s-a aflat in apartenenta regelui ungar Ludovic I.

Odata cu trecerea timpului, castelul s-a aflat in administratia mai multor familii nobiliare importante. Anul 1948 a adus schimbari importante pentru Castelul Bran, care a fost nationalizat. In anul 2006 Castelul Bran a fost retrocedat familiei de Habsburg.


Sursa: Castelul Bran 


4. Biserica Neagra 


Sursa: Biserica Neagra Brasov 


Dacă ajungi în Brașov, nu poți pleca pana nu vizitezi cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din partea de sud-est a Europei. Știai că Biserica Neagră are o capacitate de 5000 de locuri și o înălțime de peste 37 de metri? Construita în anul 1377, aceasta purta inițial denumirea de "Biserica Sfânta Maria".

 

In urma incendiului ce a avut loc in anul 1689, o parte din cladire a fost distrusa. Numele bisericii a fost dat tocmai de faptul ca a fost arsa partial. Desi arhitectura bisericii este impresionanta, exista si alte motive pentru care este pe placul turistilor. In interiorul acesteia se afla si cea mai mare orga ce a fost realizata de catre maestrii familiei Buchholz. 


5. Casa Sfatului 


Sursa: Casa Sfatului 


Aflata in partea centrala a orasului, Casa Sfatului este un imobil ce nu trece neobservat.

Zidita încă din 1420, Casa Sfatului a fost reabilitata odata cu trecerea timpului. Spatiu de judecata, primarie si mai apoi muzeu de istorie. Casa Sfatului a fost sediul diferitelor institutii, pe parcursul anilor. Daca alegi sa vizitezi acest obiectiv turistic, atunci te vei bucura de o colectie de peste 3000 de piese de cultura si civilizatie. 


6. Turnul Alb si Turnul Negru 


Sursa: Turnul Alb, Brasov 


Aceste 2 turnuri au fost zidite tocmai pentru a apara orasul de invazia popoarelor inamice. 

Construite intre anii 1460-1494, turnurile gazduiesc colectii impresionante de arme albe sau arme de foc. Daca ajungi in Brasov, trece pe lista ta si cele doua turnuri. Cu o inaltime de peste 20 de metri, acestea sunt remarcabile chiar si de la distanta.


7. Aleea Tampa 

Vrei sa ai parte de o imagine panoramica asupra intregii regiuni? Atunci mergi pe Aleea Tampa. Aflata pe coasta dealului Tampa, aleea este locul perfect pentru a te plimba si a admira imprejurimile. Ba mai mult, pe drumul spre Aleea Tampa poti sa te bucuri si de alte obiective turistice, cum ar fi Bastionul Cojocarilor.

 

Toate acestea fiind zise, poti observa cat de frumoasa este intreaga zona a Brasovului. Daca nu ti-ai planificat inca urmatoarea vacanta, ia in calcul aceasta locatie deosebita.