Orice pasionat de calatorie a auzit cel putin o data de Balea Lac, un obiectiv turistic foarte cunoscut de pe Transfagarasan. Vorbim despre un lac de origine glaciara, a carui adancime ajunge si la 11 metri adancime. Intreaga zona ce inconjoara lacul poarta titulatura de “rezervatie stiintifica”.

Sursa: Lacul Balea - 2034 metri 

La momentul actual, Balea Lac se numara printre cele mai frumoase lacuri din intreaga tara, aflandu-se la o altitudine de peste 2034 m.

Din punct de vedere geografic, acesta este localizat in Muntii Fagaras, in judetul Sibiu. Incepand cu anul 1932, lacul a devenit „rezervatie naturala”, iar peretii versantilor ce inconjoara lacul sunt aproape verticali. Turmele de capre negre pot fi deseori intrezarite in apropiere, iar peisajele par desprinse din povesti.

Daca te intrebi cum poti sa ajungi in aceasta locatie de vis, ei bine, raspunsul este cat se poate de simplu. Acesta se afla la doar 77 km de Sibiu, iar pe durata lunilor de vara poti sa ajungi aici de pe Transfagarasan. In sezonul de iarna, ai ocazia sa vezi Lacul Balea doar daca pornesti intr-o plimbare cu telecabina, pornind de la Cabana Balea Lac.

De foarte multe ori, aceasta zona este preferata de turisti tocmai datorita faptului ca pot avea parte de drumetii montane.


Sursa: Ce sa facem o zi la Balea Lac?

Mediul ambiental este principalul factor ce transforma Balea Lac intr-unul dintre cele mai vizitate locuri din intreaga Romanie.

Pe langa lacul glaciar, in aceasta zona mai exista si alte obiective turistice la fel de interesante. Spre exemplu, Cascada Balea, localizata intre Varfurile Negoiu si Moldoveanu. Caderea de apa de peste 60 de metri este absolut incantatoare, fiind considerata a fi un adevarat spectacol al naturii.

La fel de unic este si Lacul Capra, un lac glaciar de o frumusete aparte, unde soarele si norii se oglindesc in apa limpede si rece.


Sursa: Lacul Capra, comoara ascunsa a muntilor Fagaras 

Cui nu i-ar placea sa admire un lac glaciar aflat in inima muntilor, la peste 2230 de metri altitudine? In partea superioara a acestuia vei regasi si un platou optim pentru camping, o idee excelenta pentru sezonul de vara al anului 2023.

La doar 10 km de Balea Lac se afla si Rezervatia Naturala Arpasel, in partea nordica a Muntilor Fagaras. Vegetatia este una foarte diversa, avand in vedere faptul ca vorbim despre o flora alpina si subalpina.

Atractia iernii de la Balea Lac este hotelul de gheata, un hotel ce se amenajeaza in fiecare an din blocuri masive de gheata extrase chiar din lacul glaciar. Si anul acesta a fost construit un nou hotel de gheata la Balea, iar tematica spatiului de cazare este reprezentata de „Capitalele Europei”. Practic, fiecare camera este diferita, continand elemente de cultura si civilizatie europeana.

Sursa: Hotelul de Gheata de la Balea Lac 

In concluzie, Balea Lac este un obiectiv turistic de top pentru Romania. Fie ca alegi sa vizitezi acest loc vara sau iti doresti sa te bucuri de iarna chiar in inima muntilor Fagaras, aici vei avea parte de o experienta inedita. 

Citeste si : Barajul Vidraru, o constructie colosala si un important obiectiv turistic al tarii noastre