Moldova este o regiune istorica foarte interesanta din punct de vedere turistic, iar judetul Bacau nu face exceptie de la regula. Aici exista numeroase locatii ce merita a fi vizitate, iar astazi iti vom prezenta 3 dintre cele mai cele mai apreciate in randul vizitatorilor.

1. Statiunea Slanic Moldova

Din punct de vedere turistic, statiunea Slanic-Moldova se  afla in partea estica a Carpatilor Orientali, la poalele masivului Nemira. Vorbim despre o frumoasa depresiune, fiind impadurita cu paduri de conifere si fagi. Aflata la doar 84 de km de Bacau, este o zona pe placul turistilor indiferent de sezon.

Sursa: De vizitat, Bacau 

Totodata, la Slanic Moldova exista numeroase izvoare cu apa termala, benefice pentru functionarea optima a intregului organism. Stiai ca izvoarele au fost descoperite inca din anul 1801? Totusi, sistemele balneare au fost create incepand  cu anul 1877.

Citeste si : Atractiile turistice ale statiunii Slanic Moldova 

2. Curtea Domneasca din Bacau 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca acest obiectiv turistic dateaza inca din perioada domniei lui Stefan cel Mare. Ansamblul are in componenta atat ruinele vechii Curti Domnesti, Biserica Precista si ruinele Turnului Locuinta.

Vechiul Turn este pozitionat in partea de sud-est a Curtii Domnesti, iar in vremurile de altadata era folosit pentru supravegherea si apararea cetatii. La Curtea Domneasca a locuit si Alexandru, fiul lui Stefan cel Mare. La vremea aceea, aici era resedinta voievodala a acestuia, fiind un important loc istoric. Anii au trecut, dar inca se mai pot observa urmele gloriei de altadata. Din Turnul Locuinta nu a mai ramas decat partea inferioara, mai exact, beciul acestei constructii.

Biserica Precisa a fost realizata din caramida si piatra, iar zidurile de peste 1.20 m i-au asigurat o rezistenta optima pe durata secolelor. Nu foarte multe persoane stiu faptul ca intreg procesul de constructie al bisericii s-a desfasurat inca din ianuarie 1491. Incepand cu anul 1907, Biserica Precisa a fost inclusa pe lista monumentelor istorice din Romania.


Sursa: Curtea Domneasca din Bacau 

3. Casa memoriala George Bacovia 

Timp de mai bine de 22 de ani, poetul George Bacovia a locuit pe strada ce ii poarta astazi numele, strada George Bacovia nr.13. In anul 1971, imobilul a devenit muzeu literar, fiind deschis publicului. Daca vei vizita casa, vei putea observa faptul ca obiectele de uz personal si piesele de mobilier inca sunt bine pastrate. Ba mai mult, vei putea sa vizionezi chiar si un mini documentar, in care vei vedea atat fotografii cu chipul poetului, dar vei putea sa asculti chiar si propria sa voce, in timp ce recita o parte din operele sale.

Sursa: Casa memoriala George Bacovia, Bacau 

In concluzie, topul celor 3 atractii turistice din Bacau pare de-a dreptul interesant. Daca inca nu ai ajuns niciodata in Moldova, atunci ai putea incepe aventura aici, optand pentru o unitate de cazare in Bacau.