Cine nu si-ar dori sa se relaxeze cateva zile intr-o statiune montana unde domneste linistea? Zilele de vara sunt pe terminate, semn ca acum este momentul sa te bucuri de frumusetile naturii.

Sursa: Statiunea Azuga - ce sa vizitezi in micul orasel de pe Valea Prahovei 


Orasul Azuga se afla in topul preferintelor turistilor din Romania ce aleg sa isi petreaca sejurul in micul oras aflat la poalele muntilor. Denumita simbolic drept "paradisul schiorilor", Azuga este vizitata anual de un numar impresionant de turisti. Daca in sezonul de iarna principala atractie a zonei este reprezentata de practicarea sporturilor de iarna, vara vizitatorii adora sa petreacă timp in aer liber si sa parcurga trasele montane din apropiere.

 

Din punct de vedere geografic, orasul Azuga se situează la poalele Muntilor Bucegi, in Valea Prahovei. Cu o altitudine medie de 920 de metri, statiunea montana se dovedeste a fi locatia ideala pentru persoanele pasionate de calatorie.Sursa: Statiunea Azuga - ce sa vizitezi in micul orasel de pe Valea Prahovei 


Intreaga zona dispune de un potential turistic ridicat, iar asta se datoreaza in exclusivitate cadrului natural. Incepând cu anul 2007, turistii ce isi doresc sa ajunga in partea superioara a partiilor au acces si la o telegondola. Avand in vedere aceste detalii, nu iti ramane decat sa te intrebi care sunt principalele atractii turistice ale orasului.

 

Ei bine, incepem cu Cabana de Vanatoare din Azuga, un imobil reprezentativ pentru intreaga zona. Initial, cabana s-a aflat in posesia fostului presedinte al României, Nicolae Ceausescu. Este interesanta pozitionarea sa in mijlocul padurilor de molizi la 12 km de oras. 

 

Construita la initiativa statului roman, cabana a fost considerata initial resedinta de vacanta pentru Gheorghe Gheorghiu Dej, iar mai apoi pentru Nicolae Ceausescu.

 

Valea Prahovei este remarcabila si datorită istoricului foarte zbuciumat. Regiunile montane au fost teatre de razboi in Primul Razboi Mondial. Foarte multi soldati romani si-au pierdut viata pentru apărarea pamantului strabun.


In cinstea acestora s-a creat si Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial, aflat la iesirea din orasul Azuga. Anual, vizitatorii aleg sa ajungă aici pentru a-i comemora pe cei 160 de soldati ce se odihnesc aici.

 

Impresionanta este si Biserica Sfanta Treime din Azuga, un monument religios construit din initiativa Casei Regale. Odata ce ajungi aici, vei fi cu adevarat impresionat de curtea bisericii. Pe suprafata de 1500 de metri patrati se afla numeroase poteci, iar aranjamentele florale atrag atenția tuturor pelerinilor.

 

Daca ai ajuns in Azuga, atunci nu iti ramane decat sa descoperi si imprejurimile. La doar 5 km se afla un monument arhitectural deosebit, Castelul Cantacuzino. Odata ce ai intrat pe poarta impunatoare din fier forjat vei descoperi aleea cu brazi inalti, cat si fantani arteziene al caror design este inedit.

 

Concluzionand, daca iti place muntele, atunci Azuga trebuie sa se afle pe lista ta. Nu vei regreta alegerea facuta, avand in vedere frumusetea intregii zone.Sursa: Atractii turistice in Azuga