Slanic Moldova se numara printre statiunile balneoclimaterice de renume din tara noastra. Din punct de vedere geografic, orasul se afla pe teritoriul judetului Bacau, fiind cunoscut atat la nivel national cat si internațional datorita izvoarelor termale ce se afla pe teritoriul sau.

Desi izvoarele minerale au fost descoperite initial in anul 1801, primele teste chimice au fost realizate in anul 1852. 
Sursa: Slanic Moldova 

 

Incepand cu anul 1877, in zona au fost create instalatii balneare. Reprezentantii Slanic Moldova au primit de-a lungul timpului numeroase medalii prin care se atesta beneficiile apei minerale asupra organismului uman, participand la diferite expozitii internationale desfasurate la Frankfurt, Viena sau Paris.

 

Orasul a fost vizitat chiar si de regele Carol I, ce a fost impresionat de tot ce a vazut aici.
Sursa: Tratament la Statiunea Slanic Moldova 


Statiunea balneoclimaterica s-a bucurat si de alti oaspeti de renume, printre care ii amintim pe Wilhelm de Kotzebue, Ion Creanga si Alexandru Vlahuta. Din punct de vedere geografic, orasul este situat pe teritoriul judetului Bacau, pe Valea raului Slanic.

 

Statiunea este inconjurata de paduri de foioase si conifere, fapt ce o transforma intr-un mic colt de rai. Supranumita si "Perla Moldovei", Slanic-Moldova este locul in care pacientii se pot trata de diferite afectiuni, printre care se numara tulburarile digestive, reumatismale, hepatobiliare sau respiratorii. Principalele tratamente efectuate sunt hidroterapia, kinetoterapia, inhalatiile, cat si gimnastica medicala.

 

Desi principala atractie turistica a zonei este reprezentata de izvoarele de apa minerala, exista si alte locatii cat se poate de interesante. Cazinoul ce a fost zidit in anul 1894 este un monument arhitectural de renume national. Considerat a fi un "cazinou regal", imobilul a fost construit inca de pe vremea lui Carol I. Atunci cand te gandesti la Slanic-Moldova nu poti decat sa asociezi statiunea si cu Partia de schi Nemira.

Daca in sezonul de iarna turistii se pot bucura de schiat, pe durata verii pot opta pentru o plimbare cu telescaunul de unde sa admire frumusetea intregii zone.
Sursa: Slanic Moldova 


Iti doresti sa petreci cat mai mult timp liber in natura? Nimic mai simplu! Alege sa te plimbi pe traseul montan ce pornește de la Partia de schi Nemira si ajunge pana la Parcul Central.

Parcul Central este un adevarat colt de rai, gratie aleilor cu flori, fantanilor arteziene si a brazilor falnici. Cu o suprafata de aproximativ 4 ha, parcul se dovedeste a fi locul perfect de recreere pentru persoanele de toate varstele.

 

O alta atractie turistica a zonei este reprezentata de Cheile si Cascada Slanicului. Pe malul stang al raului peisajele sunt incantatoare, iar la momentul actual Slanic Moldova a primit titulatura de centru modern de tratament hidromineral.

 

De la an la an, tot mai multi vizitatori aleg sa ajunga in Slanic Moldova. Vegetatia impresionanta poate fi cel mai bine admirata de la panorama Slanicului, considerata a fi cel mai inalt punct din intreaga statiune.

 

Concluzionand, daca nu ai ajuns pana acum in judetul Bacau, ai putea lua in calcul sa vizitezi statiunea Slanic Moldova. Fie ca vrei sa iei parte la sedintele de tratament sau pur si simplu esti in cautarea unor locuri unde sa te relaxezi, aceasta este alegerea perfecta.