Stiai ca in tara noastra exista unele obiective turistice nemaintalnite in intreaga lume? Poate pe unele dintre ele le-ai vizitat deja, insa astazi iti vom propune si alte locuri la fel de originale. Cu ce ne putem mandri ca si natiune, daca nu cu un potential turistic uluitor? Cu siguranta, ai auzit pana acum de cladiri memorabile precum Palatul Parlamentului, Castelul Peles sau frumoasele manastiri din Bucovina. Ei bine, acum vei descoperi si alte atractii turistice mai putin cunoscute, insa a caror frumusete te va lasa fara cuvinte.

Pestera Coliboaia din Bihor 

Stiai ca in aceasta pestera inca se mai pot distinge picturile rupestre ce au fost create acum mai bine de 35.000 de ani? Potrivit specialistilor, acestea sunt cele mai vechi desene din intreaga Europa.

Creatiile ilustreaza animalele epocilor trecute, cum ar fi rinocerii, bizonii sau ursii. Pictura a trecut cu brio proba timpului, datorita conditiilor prielnice existente in pestera.

 

Sursa: Pestera Coliboaia, locul care adaposeste cele mai vechi desene din lume 

Padurea Hoia-Baciu 

In imediata apropiere a orasului Cluj, la aproximativ 5 km vei regasi un codru deosebit. Ce diferentiaza Padurea Hoia-Baciu de restul padurilor din lume? In primul rand, aici se identifica o zona magnetica circa 300 de metri. Daca muschii ce cresc pe copaci indica zona nordului, lucrurile stau complet diferit la Hoia-Baciu. Ba mai mult, localnicii spun ca in aceasta zona ar exista ingeri pazitori, insa care nu pot fi surprinsi cu ochiul liber, ci doar rareori prin intermediul aparatelor foto.

Sursa: Padurea Hoia 

Rapa Rosie 

Daca nu ai aflat pana acum, in Romania exista un Canion ce se aseamana destul de mult cu cel aflat pe continentul american. Rapa Rosie este o zona fascinanta din punct de vedere geologic. Peretii imensi ce ating deseori chiar si 100 de metri, peisajele unice si formele deosebite ce au fost sapate de catre apa in colina, toate aceste detalii transforma Rapa Rosie din judetul Sebes intr-un paradis.

Practic, vorbim despre o rezervatie naturala de exceptie, ce se intinde pe mai bine de 25 de ha. Suna bine, nu-i asa? Cine a zis ca tara noastra nu poate concura la turism cu America? 


Sursa: Rapa Rosie Sebes 

Citeste si : Atractii turistice inedita : Rapa Rosie & Rapa Neagra 

Parcul Natural Portile de Fier 

Sursa: Parcul National "Portile de Fier"

Orice pasionat de calatorie a auzit cel putin o data in viata de „Cazanele Dunarii”. Este vorba despre o arie protejata de lege, tocmai pentru ca teritoriul sa isi pastreze frumusetea naturala. Biodiversitatea existenta aici se afla in topul celor mai luxuriante la nivel european. Impresionanta este si flora, existand mai bine de 3500 de specii de plante. Prestigiul floristic a depasit deja granitele nationale, iar tot mai multi oaspeti straini aleg sa isi petreaca vacanta in aceasta zona a tarii.

Asadar, exista locuri absolut incantatoare in Romania, al caror farmec este unic la nivel mondial. Descopera si tu una din cele 4 propuneri ale noastre si bucura-te de o vacanta originala!