Atractii turistice in Caras Severin – cele mai frumoase locuri de pus in bagajul de vacanta!

In sudul judetului, Dunarea formeaza granita naturala cu Serbia, astfel ca mare parte din atractiile turistice din zona sunt datorate prezentei celui mare fluviu din Europa.

Cu siguranta in topul atractiilor turistice din judet si din tara, se afla Cazanele Dunarii, locul unde Dunarea intra pe teritoriul Romaniei si unde apa curge foarte repede ( aprox. 5m / secunda).  Este zona unde fluviul se ingusteaza destul de mult din cauza prezentei muntilor (locul unde Dunarea este cea mai ingusta este de doar 230 cm). Neaparat trebuie sa le descoperi printr-o plimbare cu barca, unde vei avea posibilitatea sa observe indeaproape cele mai cunoscute obiective turistice, in spate carora se afla povesti fascinante : Chipul lui Decebal (cea mai mare sculptura in piatra din Europa) ; Tabula Traiana (monument ridicat in urma cu 2000 de ani, pentru a marca marsul triumfator al trupelor romane catre Dacia) ; Manastirea Mraconia cunoscuta si sub numele de Manastirea de sub apa ; Pestera Ponicova sau Cetatea Trikule. Privelistile de care te vei bucura in timpul plimbarii cu barca sunt printre cele mai frumoase, ce iti vor ramane intiparite mult timp.


In Parcul National Cheile Nerei - Beusnita se afla si Lacul Ochiul Beiului, apreciat pentru culoarea sa de un albastru cristalin foarte intens. Exista desigur si o cunoscuta legenda, conform careia in aceste tinuturi domnea un pasar au ce avea un fiu cu ochii albastri cristalini. Acesta obisnuia sa vaneze in zona unde s-a format lacul, loc in care s-ar fi indragostit de fata unui valah. Tatal baiatului a ordonat uciderea fetei, iar tanarul a varsat lacrimi in zona unde a vazut oroarea si s-a sinucis. In acel loc s-ar fi format si cunoscutul lac albastru, asemanator ochilor lui. Lacul se intinde pe o suprafata de 284 metri patrati, are o adancime de 3.6 metri, iar un lucru curios este ca acesta nu ingheata niciodata in sezonul rece.

Baile Herculane, despre care se spune ca este cea mai veche statiune balneara din lume, reuseste sa atraga un numar impresionant de turisti. Pe langa cladirile si statuile istorice ce merita descoperite, statiunea este apreciata si pentru izvoarele sale termale, a caror valoare balneara este comparabila cu cele de la Vichy sau Mont Dore. Nenumarate afectiuni pot fi tratate aici : rheumatism, boli ale aparatului locomotor, boli digestive, diabetul zaharat s.a.

Citeste si : Baile Herculane - Obiective si atractii turistice 

Tunelul Dragostei, poate fi destul de dificil de gasit, deoarece locul nu este marcat. Acesta este pozitionat pe linia ferata dintre localitatile Obreja si Glimboca, si a fost descoperit intamplator de catre un fotograf.

Pestera cu Oase se afla in apropiere de localitatea Anina si este cunoscuta deoarece aici au fost descoperite cele mai oseminte a 3 oameni ce au trait in urma cu 34.000 – 36.000 de ani.

Statiunea Semenic este foarte apreciata de iubitorii sporturilor de iarna, deoarece dispune de mai multe partii amenajate cu grade diferite de complexitate : Partia Slalom Urias, 1200 metri lungime, apreciata de schiorii avansati. Statiunea se afla la o altitudine de 1400 de metri, intre masivurile Piatra Groazei si Semenic.