Judetul Valcea este unul dintre cele mai bogate judete din punct de vedere turistic, pentru tara noastra.  La doar 20 de minute distanta de Ramnicu Valcea, este statiunea Baile Govora, statiune balneoclimaterica de interes national. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care multi turisti aleg aceasta destinatie de vacanta, fiind renumita pentru caracterul terapeutic al propietatilor apelor bogate in sodiu, clor, brom, sulf, magneziu, calciu etc. Principalele afectiuni ce pot fi tratate la baza de tratament din statiune sunt cele respiratorii, boli degenerative si reumatice articulare. 


Punctul zero al statiunii este cu siguranta parcul central, care se intinde pe o suprafata de 20.5 hectare si care adaposteste o serie de monumente arhitectonice si comemorative, printre care mentionam: bustiul lui I.C Bratianu, medicul Nicolae Popescu Zorileanu si Haralambie Botescu. 

Pozitionarea statiunii intr-o regiune de dealuri, coline, acoperite de paduri de fag, molid, brad si stejar, ii ofera privilegiul de a deveni una dintre principalele destinatii din judet, unde te poti odihni si bucura de peisaje superbe, aer curat. Aceeasi senzatie placuta o vei avea si in parcul central, format din alei inconjurate de brazi inalti. In parc exista si un loc amenajat de joaca pentru cei mici, si o terasa cu restaurant de unde poti bucura de priveliste.


La doar 5 km distanta de statiune se afla Manastirea Govora, fiind unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din tara. Acesta a fost ridicat sub domnia lui Vlad Dracul in secolul XIV si distrusa in 1440 de boierul Albu Cel Mare. Decizia de reconstructie a acesteia se ia incepand cu anul 1492 de catre Vlad Calugarul si Radu cel Mare. Pana in secolul XVIII reconstructia si renovarile continuua, fiind realizate de o serie de personalitati, printre care Matei Basarab si Constantin Brancoveanu.

Manastirea a ramas in istoria ca fiind gazda primei tiparituri in limba romana – Pravila de la Govora. Incaperile in care a functionat tipografia exista si in zilele noastre. 

Descopera si : Judetul Valcea | Atractii si obiective turistice

Iti recomandam sa nu ai in vedere o vizita si catre urmatoarele atractii turistice, aflate la scurta distanta de statiune :

  • Atelierele de ceramica de la Horezu. Localitatea este la 20 de minute distanta si este cunoscuta datorita atelierelor de ceramica, cele mai mari din Romania. Sunt nenumarate produse expuse pe marginea drumului, insa ai posibilitatea sa observi indeaproape procesul de realizare al acestora in cadrul atelierelor din localitate.
  • Salina Ocnele Mari la 10 minute distanta, este locul unde vei putea trata o serie de afectiuni ale sistemului respirator si in acelasi timp sa te bucuri de clipele petrecute alaturi de cei dragi, in salina fiind amenajate locuri de joaca pentru copii, bar, tenis de masa, biliard etc.
  • La 30 de minute distanta este statiunea Calimanesti-Caciulata, una dintre cele mai vizitate statiuni balneare din tara. 
  • Pesterile: Bistrita, Polovragi, Muierilor
  • Cheile Bistritei
  • Casa memoriala “Anton Pann” din Ramnicu Valcea
  • Muzeul Memorial “Nicolae Balcescu”
  • Muzeul Satului Valcean, Bujoreni.

Sursa foto: Baile Govora | Fotografii