Aflata in partea sudica a Romaniei, chiar pe malul stang al raului Jiu, Craiova reprezinta un oras cu un istoric bogat si foarte interesant.

Sa nu uitam ca aceasta a fost considerata „capitala regiunii Oltenia”, inca din cele mai vechi timpuri, fiind un centru cultural, istoric si economic deosebit de important, la nivelul tarii.

Daca iti planifici un sejur in Craiova, atunci ar trebui sa treci pe lista si atractiile turistice pe care le vei regasi mai jos.

Sursa: Explore Craiova 

Casa Baniei

Aceasta este cladirea laica cea mai veche din intregul oras, fiind construita in anul 1699.

In prezent, este considerata a fi una din principalele atractii turistice din Craiova. Ea a fost refacuta la ordinul lui Constantin Brancoveanu, deoarece reprezenta locatia unde se intrunea divanul Craiovei. Ea se inalta pe doua nivele, avand camere cu bolti de caramida la parte, iar la etaj, camere si cerdace.

Sursa: Casa Baniei, Craiova 

Parcul Nicolae Romanescu

Vorbim despre cel mai mare parc natural ce se regaseste in partea estica a Europei. Practic, Parcul Nicolae Romanescu este considerat a fi unul dintre monumentele de arta peisagera din tara noastra.

Acesta a fost inaugurat chiar de catre Regele Carol I, in anul 1903. Vorbim despre o suprafata de 90 de ha, iar zonele impadurite, aleile si zonele verzi existente ii ofera statutul de cea mai mare zona verde urbana a tarii.

In aceasta locatie regasim peste 27 de kilometri de alei, cat si numeroase monumente, printre care se numara Casa Bibescu, Podul Suspendat, Hipodromul, Marele Lac, Castelul Medieval, Velodromul.

Practic, vorbim despre un ambient favorabil relaxarii, deoarece putem petrece timp in aer liber, departe de agitatia cotidiana.

Sursa: Parcul Nicolae Romanescu, Craiova 

Muzeul de Arta

Pentru pasionatii de cultura, Muzeul de Arta reprezinta locatia ideala. Cladirea in care se regaseste muzeul a fost construita in 1896, conform ideilor arhitectului de origine franceza, Paul Gottereau.

Sa nu uitam ca aici sunt expuse si unele din operele marelui sculptor Constantin Brancusi.

Sursa: Muzeul de Arta, Craiova 

Gradina Botanica din Craiova 

A fost creata ca urmare a dorintei botanistului Alexandru Buia, pentru a fi folosita drept baza de studiu, de catre studentii facultatilor de horticultura si agronomie.

La momentul actual, gradina este considerata a fi o zona de agrement, intinzandu-se pe o suprafata de peste 17 ha, fiind structurata pe sectoare diferite: ornamental, economic, flora globului, sistematic.

Gradina Botanica este foarte apreciata atat in randul persoanelor ce locuiesc in Craiova, cat si de catre turistii ce apreciaza frumusetile naturii.

Sursa: Gradina Botanica "Alexandru Buia" din Craiova 

In imediata apropiere a Craiovei, la 59 de km, se afla Rezervatia De Bujori Salbatici de la Plenita, intr-o zona de campie.

Rezervatia are o suprafata de 50 de ha, fiind considerata unica in intreaga Romanie. In perioada in care infloreste bujorul salbatic, peisajele sunt de poveste.

Prin urmare, Craiova se numara printre cele mai frumoase orase de la nivel national, datorita numeroaselor obiective turistice apreciate de catre turistii din intreaga lume.