Statiunea Voineasa, pozitionata la capatul sudic al muntilor Lotru (650 de metri altitudine) si la 70 km distanta de Ramnicu Valcea, este o statiune montana, de odihna si tratament, cu regim permanent.

Desi nu este la fel de cunoscuta si de aglomerata precum statiunile de pe Valea Prahovei, Voineasa are farmecul sau aparte. Pare un loc desprins din povesti, un loc plin de verdeata si de brazi impunatori. Destinatia perfecta daca ti-ai planificat cateva zile departe de grijile zilnice, intr-un loc relaxant si revigorant. 


Statiunea este strabatuta de raul Lotru, ce izvoreste din muntii cu acelasi nume. Prima atestare documentara a acesteia a fost in anul 1496, fiind locul in care s-a construit a doua fabrica de cherestea din tara.

Climatul este destul de placut in Voineasa, ca urmare a pozitionarii sale la poalele muntilor. Contrar asteptarilor, pe timpul iernii statiunea este ferita de curenti, vant sau de ger. Aerul curat din statiune este principalul sau atuu, oferind astfel facilitatea vindecarii anumitor afectiuni medicale.

Daca vreti sa va bucurati de peisaj, aveti la indemana mai multe trasee turistice ce pornesc din Voineasa catre lacul de acumulare Vidra, lacul glaciar Ciunget, Obarsia Lotrului sau padurea rezervatiei naturale Latorita.  Cu o plimbare pe lacul Vidra te poti deconecta de la agitatia cotidiana si sa te bucuri de liniste, de un peisaj montan superb si de aerul curat, atat de apreciat.  Construit in anul 1972, lacul este folosit pentru productia de electricitate cu ajutorul hidrocentralei aferente. Destul de frecvent, se practica si sporturi nautice pe lacul Vidra (este locul unde se antreneaza si lotul nationat de caiac canoe) sau pescuit sportiv.

In ultimii ani a existat o cerere din ce in ce mai mare a turistilor pentru aceasta destinatie turistica, datorita partiilor de schi, Transalpina Ski Resort. Lungimea acestora este de 9 km, fiind dotate si cu tunuri de zapada, instalatii de transport pe cablu: telescaun, teleschi si telegondola.


Transalpina este unul dintre cele mai fascinante drumuri din tara, acesta facand legatura intre regiunile istorice Oltenia si Transilvania. Altitudinea maxima pe care o atinge este de 2145 metri, in Pasul Urdele, fiind astfel cea mai inalta sosea din tara. Peisajul de pe drum este unul superb, de neratat.


O activitate interesanta, cu ajutorul careia poti descoperi frumusetea statiunii poate fi o plimbare cu atv-ul pe trasee repartizate in 3 categorii : easy, medium si hard. De ce sa nu aduci si putina adrenalina in sejurul tau?

In Voineasa sunt multe optiuni de cazare, de la camping la hoteluri de 4 stele, dotate si cu centru SPA, pentru un plus de relaxare si confort.