Cel mai mare centru comercial si industrial al tarii are o populatie de aproximativ 1.900.000 de locuitori, fiind al 6-lea oras ca marime din Uniunea Europeana. Micul Paris, a fost mentionat pentru prima data in documente inca din anul 1497, si a devenit capitala tarii in anul 1862.

Orasul Contrastelor este unul plin de viata, oferind persoanelor ce vor sa-l descopere, o serie de optiuni pentru petrecerea timpului liber dar si numeroase atractii turistice inedite.

Arhitectura cladirilor le transforma in adevarate comori, fie ca vorbim de cele construite in stilul unic Brancovenesc sau cele impozante, construite in stil modern, contemporan. Cu o istorie impresionanta dar totodata zbuciumata, capitala reuseste sa ofere experiente de neuitat si sa atraga un numar tot mai mare de turisti.

Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului, este cu siguranta cel mai cunoscut obiectiv turistic si cladirea simbol al Bucurestiului. A fost construit la cererea lui Ceausescu, fiind a doua cea mai mare cladire din lume, dupa Pentagon, dar si cea mai scumpa si cea mai grea. Se intinde pe o suprafata de 330.000 mp, iar constructia acestuia a durat 7 ani, participand 20.000 de muncitori, 5000 de soldati si 700 de arhitecti. Din pacate, se spune ca au fost sute de morti pe acest santier, insa autoritatile comuniste nu au dorit publicarea exacta a acestor date.


Photo by Dimitry Anikin on Unsplash

Ateneul Roman, o alta cladire simbol a capitalei, a fost construita sub planul arhitectului francez Albert Galleron, cu fonduri stranse prin contributie publica “Dati un leu pentru Ateneu”. Este cea mai mare sala de concerte din tara si a fost construita pastrand in vedere stilul neoclassic si ecletic, in perioada 1886 – 1888.

Arcul de Triumf a fost construit in anul 1878, cu ocazia intoarcerii trupelor romane din razboiul de independenta. Din pacate, acesta s-a deteriorat de doua ori, din cauza materialelor proaste folosite. Insa in anul 1935, a intervenit arhitectul Petre Antonescu si a ridicat Arcul de Triumf ce atrage nenumarati curiosi si in ziua de astazi.

Muzeul National Grigore Antipa, cel mai mare muzeu de istorie naturala din tara, te asteapta sa-i descoperi oferta impresionanta formata din colectii stiintifice cu milioane de exemplare de vertebrate, nevertebrate, roci si minerale unice.

Parcul Cismigiu este locul unde fug majoritatea bucurestenilor pentru a se putea bucura de natura si pentru a de desprinde de agitatia cotidiana si zgomotul zonelor urbane. Pe langa o plimbare relaxanta in mijlocul naturii, vei putea admira Foisorul Fanfarei, Lacul Cismigiu, Gradina de trandafiri agatatori sau Izvorul lui Eminescu.


Photo by Iu Lia on Unsplash

Centrul Vechi al capitalei, una dintre cele mai cochete zone ale orasului, adaposteste cladiri construite in stil neobaroc si neoclassic, fiind principalele puncte atractie ale acestuia. Nucleul distractiei impanzit de terase, restaurante si cluburi, poate fi considerat un loc paradoxal, unde modernul se intalneste cu istoria. Este asemanat deseori cu zonele de promenade din Viena si Paris, deoarece iti aminteste foarte usor de lumea boema a vremurilor de odinioara. Iti recomand sa vizitezi si Hanul lui Manuc, locul unde poetii si politicienii tarii se intalneau de odinioara. Are o arhitectura superba si impresionanta, cu foisoare si arcade din lemn, completate perfect cu ornamente din fier forjat.

Templul Coral, sau replica Sinagogi Tempelgasse din Viena, (distrusa de nazisti) este o singagoga ce apartine comunitatii evreiesti si este considerat ca fiind cel mai mare templu de cult mozaic din capitala.  Cu o istorie de peste 150 de ani, arhitectura, decoratiunile, turnuletele impodobite cu arce dar si monumentul dedicat victimelor Holocaustului, il transforma in topul obiectivelor turistice din Bucuresti.

Alte atractii pe care trebuie sa le incluzi pe lista sunt : Gradina Botanica, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Nationat de Arta, Parcul Herastrau, Opera Romana sau Teatrul National Ion Luca Caragiale.