Suceava se numara printre cele mai frumoase orase din intreaga zona a Moldovei. Atat orasul, cat si imprejurimile sale au un farmec aparte, specific Bucovinei.

In cazul in care ajungi la Suceava, atunci cu siguranta vei avea parte de o experienta unica. Aici exista numeroase atractii turistice istorice, culturale si religioase, cat si peisaje desprinse din basme.

In orasul Suceava, veti putea vizita Cetatea de Scaun, aflata in partea de est a orasului, pe un platou cu o inaltime de 70 de metri, comparativ cu lunca Sucevei. Pentru a ajunge la cetate, va trebui sa urci cateva trepte, insa efortul este binemeritat, avand in vedere ca de aici poti sa te bucuri de o imagine panoramica asupra Vaii Sucevei, cat si a intregului oras.

Conform documentelor istorice, acest loc are o semnificatie aparte, avand in vedere faptul ca reprezinta unul dintre cele mai vechi orase din partea nord-estica a Romaniei.

Sursa: Cetatea de Scaun a Sucevei 

In imediata apropiere a Cetatii de Scaun regasim si Muzeul Satului Bucovinean. Vorbim despre un muzeu amenajat in aer liber, unde traditiile si mestesugurile sunt bine evidentiate. Stim deja ca tinuturile Bucovinei se remarca prin pastrarea din generatie in generatie, a tuturor obiceiurilor stravechi.

Sursa: Cetatea de Scaun a Sucevei 

Dupa cum mentionam anterior, nu doar orasul Suceava are un farmec aparte, ci intreg judetul.

Spre exemplu, daca ajungeti in Suceava, atunci trebuie sa vizitati si Vatra Dornei. Acest oras de munte este cunoscut inca din secolul al XIX-lea, iar asta se datoreaza faptului ca este o statiune balneara, dar si un loc ideal pentru practicarea diferitelor sporturi de iarna.

Intitulata simbolic drept Perla Bucovinei, Vatra Dornei se localizeaza in Depresiunea Dornelor, la o altitudine de peste 802 m.

Statiunea aceasta se remarca prin existenta izvoarelor minerale, aerul puternic oxigenat, peisajele deosebite si prin ospitalitatea localnicilor.

Suceava este cunoscuta la nivel national si prin numeroasele trasee turistice existente, aici fiind amenajat si un parc de aventura, in Gura Humorului.

Zona de agrement de la Arinis este frecventata de foarte multi turisti dornici de adrenalina, ce isi doresc sa aiba parte de activitati cat mai interesante.

Sursa: Escalada Park 

Daca va planuiti o vacanta in Suceava, atunci ar trebui sa treceti pe lista si Mocanita de la Hutulca. Practic, veti avea parte de o incursiune in vremurile demult apuse, cand trenul cu aburi reprezenta singura modalitate de transport.

 Sursa: Moldovita - Mocanita Hutulca

Mocanita de la Hutulca se numara printre cele mai prestigioase atractii turistice din Bucovina, atragand din ce in ce mai multi turisti. Pe parcursul plimbarii cu mocanita, veti avea ocazia sa observati casele pitoresti, aflate pe malul raului Moldovita.

Privelistea este absolut superba, fiind unica in Romania, iar persoanele ce aleg sa ajunga pe aceste meleaguri, sunt incantate de traditiile de demult.

Prin urmare, observam ca Suceava este un judet unde se remarca influentele bucovinesti, la fiecare pas. Puteti sa vizitati o multitudine de atractii turistice, descoperind o lume pe care o credeati demult apusa, insa care este fascinanta si la momentul actual.