Află care sunt principalele atractii turistice ale judetului Ilfov

Stiai ca judetul Ilfov este cel mai mic din intreaga Romanie, din punct de vedere geografic?

Aflat in partea sud-estica a tarii, Ilfov-ul dispune de numeroase atractii turistice de renume national. Sa nu uitam ca pe teritoriul judetului se afla si capitala Romaniei, Bucuresti. 


In continuare iti vom prezenta principalele atractii turistice ale zonei.


1. Palatul BrancovenescSursa: Palatul Mogosoaia 


Cine nu a auzit de acest imobil emblematic? La doar 15 minute de capitala, in localitatea Mogosoaia vei regasi o cladire istorica plina de farmec cu o arhitectura unica. Palatul Brancovenesc are o vechime de peste 300 de ani. Construit la initiativa lui Constantin Brancoveanu, acesta si-a deschis pentru prima data portile în anul 1702.

 

Este remarcabil stilul arhitectural al palatului. Vorbim despre o combinatie intre elementele baroce, renascentiste si orientale. Ansamblul de la Mogosoaia include atat curtea interioara, parcul, lacul si serele de flori. Tot aici se afla si cavoul familiei mostenitoare Bibescu.

 

Daca ajungi in aceasta locatie inedita, vei observa in fata intrarii principale existenta unui lacas de cult. Este vorba despre Biserica Sfantul Gheorghe, unde poti asista la slujbele oficiate.


Citeste si: Istoria Palatului Mogosoaia, Bucuresti 


2. Palatul Snagov 


Sursa: Palatul Snagov 


Din categoria obiectivelor turistice de top face parte si Palatul Snagov, ce se regaseste la aproximativ 40 de minute de Bucuresti. Aflat chiar pe malul lacului cu acelasi nume, Palatul Snagov este amplasat intr-un cadru de poveste. Nu este de mirare numarul impresionant de vizitatori ce aleg sa viziteze acest monument arhitectural.

 

Este vorba despre un palat regal, ce a fost construit special pentru Principele Nicolae al Romaniei. Avand in vedere faptul ca acesta a fost dezmostenit in anul 1937, palatul a intrat in administratia lui Ion Antonescu, urmat de catre Gheorghe Gheorghiu Dej.

 

La momentul actual, imobilul este utilizat pentru gazduirea oaspetilor de renume din strainatate ce sunt invitati în Romania de catre stat.


3. Manastirea Snagov 


Daca alegi sa vizitezi Snagov-ul, atunci nu poti pleca de aici pana nu faci un mic popas la Manastirea Snagov. Prima datare a monumentului religios a avut loc inca din anul 1408. Manastirea a fost creata in stil bizantin, insa exista si influente romanesti in designul sau. In jurul acestui edificiu planeaza si o legenda potrivit careia aici s-ar afla mormantul domnitorului Vlad Tepes.Sursa: Manastirea Snagov 


4. Rezervatia naturala de la Snagov 

Daca te numeri printre persoanele ce adora sa petreaca timp liber in mijlocul naturii, atunci aceasta este destinatia perfecta. Intinzandu-se pe o suprafata de 100 de hectare, rezervatia reprezinta habitatul unui numar impresionant de specii de plante si animale.


5. Palatul Stirbei 

Aflat la 20 de km de Bucuresti, domeniul Stirbei este considerat a fi o adevarata incantare pentru turisti. Procesul de constructie a cladirii a inceput in anul 1850 si a fost finalizat 13 ani mai tarziu. Desi initial palatul a fost creat in stil englez, asemanandu-se cu palatele dinastiei Tudor, de-a lungul timpului arhitectura a trecut prin foarte multe transformari.

 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca domeniul Stirbei este format din: Palatul Stirbei, Palatul Mic, sere, parc, turnul de acces, capela familiei, turnul de apa, lacul Buftea si padurea. 


6. Manastirea Cernica 

Ctitorie a voinicului lui Mihai Viteazu, Cernica Stirbei, manastirea dateaza de sute de ani, fiind zidita in anul 1608. Complexul monahal are la baza 3 biserici, 3 paraclise si un cimitir unde se odihnesc personalitati marcante ale Romaniei. 

 

Concluzionand, observam ca pe teritoriul judetului Iflov se afla atractii turistice inedite, ce merita a fi vizitate in orice anotimp.